Proiecte POR

Proiect POR „Miere – Supliment nutritiv cu bioactivitate crescuta si procedeu de obtinere”

ROM HONEY GROUP SRL cu sediul in Municipiul Iasi, str. Gradinari, nr. 1, Imobilul C1/0/1, Camera 3, cod poștal 115100, județul Iasi, a implementat proiectul cu titlul „Miere - Supliment nutritiv cu bioactivitate crescuta si procedeu de obtinere".

Proiectul a fost finantat prin Regio - Programul Operational Regional 2014-2020, Axa prioritara 1 -„Promovarea transferului tehnologic", Prioritatea de investitii 1.1 – „Promovarea investițiilor în C&I, dezvoltarea de legături și sinergii între întreprinderi, centrele de cercetare și dezvoltare și învățământul superior, în special promovarea investițiilor în dezvoltarea de produse și de servicii, transferul de tehnologii, inovarea socială, ecoinovarea și aplicațiile de servicii publice, stimularea cererii, crearea de rețele și de grupuri și inovarea deschisă prin specializarea inteligentă, precum și sprijinirea activităților de cercetare tehnologică și aplicată, liniilor-pilot, acțiunilor de validare precoce a produselor, capacităților de producție avansate și de primă producție, în special în domeniul tehnologiilor generice esențiale și difuzării tehnologiilor de uz general".

Valoarea totala a proiectului a fost de 1.048.035,98 lei, din care 792.632,26 lei reprezinta finantare nerambursabila, din care 673.372,42 LEI finanțată din Fondul European pentru Dezvoltare Regională și Bugetul Național 118.894,84 lei.

Autoritatea de management: Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației

Organismul Intermediar: Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia
Proiectul s-a derulat in judetul Prahova, pe o perioada de 34 luni, de la data de 12.03.2021, avand ca data maxima de finalizare 31.12.2023.

Obiectivul general al proiectului: obtinerea in vederea comercializarii a unui produs imbunatatit nutritional, cu valoare adaugata, prin transfer tehnologic catre Rom Honey Group SRL, avand ca obiect utilizarea rezultatului cererii de brevet de inventie, orientat catre dezvoltarea bioeconomiei si cresterea competitivitatii prin inovare in valorificarea unui produs apicol, inovare concretizata prin dezvoltarea unui produs inovativ in industria alimentara.

Obiectivele specifice ale proiectului:

1.Dezvoltarea experimentala la nivelul ROM HONEY GROUP SRL, utilizand miere si extracte vegetale in vederea obtinerii mierii imbogatite in polifenoli.
2.Obtinerea si caracterizarea produselor finite (miere imbogatita cu polifenoli) pe baza transferului tehnologic si folosind echipamentele achizitionate.
3.Introducerea in circuitul economic a produsului nou, obtinut prin intermediul procesului inovativ, respectiv exploatarea comerciala a rezultatului transferului tehnologic, pentru cresterea competitivitatii si dezvoltarea afacerii.

Rezultatele proiectului si impactul investitiei la nivelul localitatii/regiunii:
In urma implementării proiectului s-a realizat transferul tehnologic pentru procesul inovativ. Prin îndeplinirea acestui obiectiv, societatea ROM HONEY GROUP SRL a reușit sa obtina un produs inovativ.
Totodată, ROM HONEY GROUP SRL a avut in vedere sprijinirea activitatilor de dezvoltare experimentala si analiza loturilor de produs conform documentatiei tehnice prin dotarea societatii cu active corporale.
Avand in vedere capacitatea manageriala, financiara, dar si materiala a societatii ROM HONEY GROUP SRL aceasta a reusit diversificarea gamei de produse comercializate. Odată cu finalizarea implementării proiectului societatea ROM HONEY GROUP SRL s-a indreptat catre diversificarea continua a gamei de produse comercializate.
Impactul investitiei la nivelul regiunii consta in dotarea societatii cu un laborator uzinal performant, printre putinele la nivel regional care detin aparatura HPLC. Societatea a devoltat o expertiză unică în domeniul serviciilor de testare de laborator si își mărește constant capacitățile cu noi instrumente și tehnici analitice. Numeroase metode diferite de spectrometrie de masă sunt aplicate în organizația noastră, iar compoziția chimică a probelor este determinată cu o rezoluție mai mare decât oricând. De asemeni, in urma implementarii acestui proiect, au fost create noi locuri de munca pentru personal specializat de laborator.
Procesul de producție a fost dezvoltat de către S.C Rom Honey Group SRL împreună cu Filiala ICIA Cluj-Napoca, rezultatul fiind obtinerea urmatoarelor produse inovative:
Produsul antioxidant primar este un produs natural și organic care conține un amestec unic de ingrediente de înaltă calitate cunoscute pentru potențialele lor beneficii pentru sănătate. Mierea organică de salcâm folosită în acest produs este un îndulcitor natural și o sursă de antioxidanți. Sucul de aronia și fructele presate de aronia sunt obținute prin presare la rece și, respectiv, deshidratare la
temperatură joasă, pentru a păstra nutrienții și aromele naturale ale fructelor. Pudra de aronia este obținută din fructe de aronia 100% organice, inclusiv fragmente de coajă, pulpă și semințe, care sunt uscate și măcinate fin pentru a oferi o gamă de nutrienți benefici pentru organismul uman.
Produsul antioxidant forte este un supliment alimentar natural şi organic care conține un amestec unic de ingrediente de înaltă calitate cunoscute pentru potențialele lor beneficii pentru sănătatea umană. Mierea organică de salcâm folosită în acest produs este un îndulcitor natural şi o sursă de antioxidanți, în timp ce sucul de aronia, fructele presate și pudra oferă o gamă de nutrienți benefici. Adăugarea de scorțișoară şi ghimbir adaugă condimente şi aromă naturală suplimentului, oferind în același timp beneficii suplimentare pentru sănătate, cum ar fi reducerea inflamației și îmbunătățirea digestiei. Extractul de afine oferă o sursă concentrată de antioxidanți și alți compuși benefici găsiți în afine, cunoscuți pentru potențialele lor beneficii pentru sănătatea umană.
Produsul afrodiziac este un supliment alimentar natural și organic care conține un amestec unic de ingrediente de înaltă calitate cunoscute pentru potențialele lor beneficii pentru sănătate. Mierea organică de salcâm folosită în acest produs este un îndulcitor natural și o sursă de antioxidanți, în timp ce sucul de aronia, fructele presate și pudra oferă o gamă de nutrienți benefici. Adăugarea de maca, Tribulus Terrestris și pudră de schinduf adaugă ingrediente naturale care au fost folosite în mod tradițional pentru beneficiile lor potențiale pentru sănătate, cum ar fi creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea funcției sexuale și reducerea inflamației. Pudra de cacao oferă o sursă naturală de antioxidanți și alți compuși benefici găsiți în boabele de cacao, cunoscuți pentru potențialele lor beneficii pentru sănătate.
Produsul pentru sistemul imunitar este un supliment alimentar natural şi organic care conține un amestec unic de ingrediente de înaltă calitate cunoscute pentru potențialele lor beneficii pentru sănătate. Mierea organică de salcâm folosită în acest produs reprezintă un îndulcitor natural şi o sursă de antioxidanți, în timp ce sucul de aronia, fructele presate și pudra oferă o gamă de nutrienți benefici. Adăugarea de maca, Tribulus Terrestris și pudra de schinduf adaugă ingrediente naturale care au fost folosite în mod tradițional pentru beneficiile lor potențiale pentru sănătate, cum ar fi creșterea nivelului de energie, îmbunătățirea funcției sexuale şi reducerea inflamației. Pudra de cacao oferă o sursă naturală de antioxidanți și alți compuși benefici găsiți în boabele de cacao, cunoscuți pentru potențialele lor beneficii pentru sănătate.

Produsele nou dezvoltate respectă reglementările de siguranță alimentară relevante, atât la nivel național, cât și internațional, demonstrând un profil de siguranță satisfăcător. Testările efectuate au indicat că toate variațiile produsului corespund standardelor de calitate stabilite. caracteristicile organoleptice, cum ar fi culoarea, aroma, gustul, gradul de dulceață, aciditatea și textura, sunt în acord cu așteptările și reflectă calitatea înaltă a ingredientelor utilizate.
Detalii suplimentare se pot obtine de la persoana de contact: NICHITEAN ANDRA-LAVINIA-administrator, telefon: 0790 481 645, email: office@meli-feli.com

Pentru informații detaliate despre celelalte programe cofinanțate de Uniunea Europeană, vă invitam să vizitați www.fonduri-ue.ro